Klinična endokrinologija v veterinarski medicini 1

(10.02.2014) Ponovno se lahko udeležite točkovanih predavanj v Zagrebu, ki jih na osnovno temo Klinična endokrinologija v veterinarski medicini organizirata Veterinarska zbornica Hrvaške in Sigma AV Grupa!

Klinična endokrinologija se ukvarja s kompleksnim delovanjem hormonov različnih žlez na praktično vse organske sisteme ter s posledičnimi multisistemskimi boleznimi, ki se pojavljajo zaradi porušenega ravnotežja med hormoni ali zaradi njihovega pretiranega, preslabega ali celo popolnoma izostalega izločanja.

Veterinarska zbornica Hrvaške Sposobnost povezovanja na prvi pogled samostojnih sprememb z raznolikimi kliničnimi simptomi in laboratorijskimi rezultati vas popelje do potrebe po specifičnih endokrinoloških testov, ki bodo dali pečat postavljeni diagnozi.

Odločitev glede izvedenih testov, njihovi postopki ter posledična izdelava terapevtskega načrta so nepogrešljivi za uspešno zdravljenje endokrinoloških pacientov.

Subjektivno presojanje in individualiziranje vsakega posameznega pacijenta je razlog, da je ta veja veterinarske medicine tako zanimiva na eni in zahtevna na drugi strani.

Lahko bi celo dejali, da je veda zapletena, saj se simptomi navadno prepletajo in se "maskirajo" v številne druge bolezni, ker povzroča posebem izziv pri njihovem diagnosticiranju.

Kljub vsemu pa dejstvo, da se večina pacientov, pri katerih je bila diagnoza postavljena pravočasno in pravilno, odlično odziva na predpisane terapije, še naprej veseli in motivira klinike, da še naprej z zanosom odkrivajo, kdo se pravzaprav skriva za kakšno masko...  

Predavanja so organzirana v zagrebškem hotelu Aristos, 7. marca 2014 s pričetkom ob 15. uri. Poslušali boste lahko predavanja prof. dr. Vesne Matijatko, doc. dr. Ivane Kiš in dr. Mirne Brklačič, ki prihajajo iz Veterinarske fakultete Univerze v Zagrebu in bodo predavale v hrvaškem jeziku.

Kotizacija za obisk seminarja je 87,50 EUR (70,00 EUR + 25% davek), sodelovanje pa vam prinese 2 točki.

Program in kontaktne podatke za dodatne informacije najdete na priloženem letaku, prijavite pa se lahko preprosto s pomočjo izpolnjenega prijavnega obrazca.

Sorodni članki

1. Boehringer Ingelheim Cardio Day v Zagrebu

1. Boehringer Ingelheim Cardio Day v Zagrebu

VETPROMET d.o.o. vas prijazno vabi na 1. Boehringer Ingelheim Cardio Day v Zagreb. Namen strokovnega dogodka je postaviti temelje kontinuiranemu izobraževanju iz kardiologije s priznanimi tujimi in domačimi specialisti
preberi več

5. kongres hrvaškega združenja veterinarjev za male živali

5. kongres hrvaškega združenja veterinarjev za male živali

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali (OVMPH – Odjel veterinara male prakse Hrvatske) ponovno organizira Kongres veterinarjev za male živali, ki se bo odvijal med 29. in 30. marcem, s predkongresnim dnem 28.marca
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

SOFTVETS: integracija mehkih veščin v veterinarsko izobraževanje

Strokovnjaki bodo sestavili vzorčni učni plan za krepitev nestrokovnih področij znotraj študija veterinarstva.
preberi več

EERVC 2018

EERVC 2018

Letošnji kongres Eastern European Regional Veterinary Conference (EERVC) se bo odvijal med 4. in 6. oktobrom 2018 v Zagrebu
preberi več

Nadaljevalni tečaj VOG v Opatiji

Nadaljevalni tečaj VOG v Opatiji

Tečaj „Angular deformity - hind limb“ se bo odvijal na Hvaškem, HOTEL 4 Opatijska cvijeta, med 8. in 9.6.2018
preberi več

4. hrvaški kongres veterinarjev za male živali

4. hrvaški kongres veterinarjev za male živali

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali (OVMPH – Odjel veterinara male prakse Hrvatske) tudi letos  organizira Kongres veterinarjev za male živali, ki se bo odvijal med 30. marcem in 1. aprilom 2016 v mali dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog
preberi več

Advanced Orthopaedic Workshop v Opatiji

Advanced Orthopaedic Workshop v Opatiji

18 in 19. novembra 2016 se lahko na Hrvaškem v Opatiji udeležite veterinarskih ortopedskih delavnic.
preberi več

OVMPH – Odjel veterinara male prakse Hrvatske

3. hrvaški kongres veterinarjev za male živali

Hrvaško združenje veterinarjev za male živali (OVMPH – Odjel veterinara male prakse Hrvatske) in Hrvaška veterinarska zbornica ponovno organizirata vsakoletni, tokrat že 3. Kongres veterinarjev za male živali, ki se bo odvijal med 31. marcem in 2. aprilom 2016 v zagrebškem muzeju Mimara!
preberi več

[X]
Informacije o uporabi piškotkov:

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja vam odgovarjajoče različice spletne strani, s katero vam olajšamo njeno uporabo. Spletna stran lahko uporablja tudi piškotke drugih ponudnikov za potrebe oglaševanja.