Felinološko društvo Ljubljana ponovno prireja vsakoletno mednarodno razstavo mačk

(24.02.2015) Ljubljana letos gosti 114. in 115., sedaj že tradicionalno mednarodno razstavo mačk, ki privablja razstavljavce iz domovine in tujine. Razstava je odlična priložnost za ogled mačk, ki jih je sicer redko videti.

14. in 15. marca Felinološko društvo Ljubljana ponovno prireja vsakoletno mednarodno razstavo mačk, kjer se bodo za prestižne nazive najlepših potegovale pasemske in domače mačke.

Felinološko društvo Ljubljana Na ogled bodo različne pasme mačk v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših.

Na ljubljanski mednarodni razstavi mačk v dveh razstavnih dneh običajno sodeluje okoli 400 pasemskih mačk in tudi nekaj domačih hišnih muc. Nekatere pasemske predstavnice so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Obiskovalcem bo tokrat namenjen še posebej bogat program, za katerega verjamemo, da si ga bodo z veseljem ogledali:

  • risalni kotiček za otroke
  • posebna predstavitev mačk, ki so dosegle naziv BIV (najlepša mačka v posamezni barvi)
  • predstavitev pasem mačk
  • predstavitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
  • podelitev priznanj zmagovalcem prvenstva ZFDS 2014
  • izbor BIS in BOB, ki je del tekmovalnega dela razstave (BIS - najlepša mačka v posamezni kategoriji, BOB - najlepša mačka celotne razstave)

V soboto 14. marca bomo za obiskovalce letos prvič organizirali podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih skupin. Predstavitev se bo pričela ob 12.00 uri.

V nedeljo 15. marca ob 14.30 uri bo potekala podelitev priznanj lanskoletnim zmagovalkam Prvenstva Zveze felinoloških društev Slovenije.

Na razstavi bodo znova brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, prav tako pa se bo tudi letos predstavilo društvo za zaščito in varstvo živali. Razstava bo potekala 14. in 15. marca 2015 od 10.00 do 18.00 v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra na Ižanski cesti 10 v Ljubljani. Vstopnina za odrasle je 6 EUR in za otroke 3 EUR. Za dodatne informacije in kontakt obiščite spletno stran društva na povezavi www.fd-ljubljana.si.

Predstavniki Felinološkega društva Ljubljana vas vljudno vabijo ter se veselijo vašega obiska!

Sorodni članki

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Pomladne novosti v Živalskem vrtu Ljubljana

Pripeljali smo dve novi ogroženi vrsti za ZOO Ljubljana in sicer filipinskega kljunorožca in svinjskega jelena
preberi več

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Letos aprila bo pod okriljem IAVH (mednarodne veterinarske homeopatske organizacije) ter SVHD (sloevnskega veterinarskega homeopatskega društva) Slovenija prvič gostila mednarodni veterinarski homeopatski kongres
preberi več

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

Ponovno lahko svoje otroke razveselite z nepozabnimi zimskimi počitnicami, ki se bodo odvijale vsak dan med 19. - 23.2.2024!
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Strokovno posvetovanje Eno zdravje 2023

Veterinarska fakulteta in Nacionalni inštitut za javno zdravje ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizirata strokovno posvetovanje.
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več