Kvalifikacijsko tekmovanje za Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju je prineslo odlične rezultate jahačem Kobilarne Lipica

(28.04.2014) Prvo mesto za Mira Dragiča, drugo za Nejo Kogoj in tretje za Birgit Sauer Fabris. Uspešna tekmovalna sezona v Kobilarni Lipica se bo od 23. do 25. maja nadaljevala z mednarodnim tekmovanjem v dresurnem jahanju CDI.

Kvalifikacijsko tekmovanje za Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju se je včeraj zaključilo s tremi odličnimi rezultati jahačev Kobilarne Lipica. V težkih tekmovalnih razmerah, ki jih je krojilo močno deževje, je Miro Dragič z lipicanskim žrebcem 274 Favory Steaka XX zmagal v nalogi Intermediate I z rezultatom 65,570 odstotka točk.

Drugo mesto v tej nalogi je osvojila Neja Kogoj z lipicanskim žrebcem 315 Conversano Allegra XLVI (64,123 odstotka točk), Birgit Sauer Fabris pa se je veselila tretjega mesta v najzahtevnejši nalogi Grand Prix z lipicanskim žrebcem 261 Maestoso Slavina XIX in rezultatom 64,667 odstotka točk.


Miro Dragič

»Zelo sem zadovoljen. Zaradi dežja so bili pogoji težji, konj je težje tekel,« je pojasnil Miro Dragič, ki je po sobotnem sedmem mestu v nalogi St. Georg včeraj slavil zmago in se že ozrl proti nastopu na finalu Pokala Alpe Adria, ki bo od 29. do 31. avgusta v Lipici.

Neja Kogoj je sobotnemu drugemu mestu v nalogi St. Georges včeraj dodala še drugi mesto v nalogi Intermediate I: »Zelo sem bila zadovoljna, zaradi težkega terena je bilo nekaj napak, sicer pa se je 315 Conversano Allegra XLVI v teh dneh znova izkazal kot zelo zanesljiv partner.«

Oba, Miro Dragič in Neja Kogoj, sta se že lani veselila najvišjih mest na lipiškem tekmovanju za Pokal Alpe Adria. Letos sta več kot uspešno napredovala kategorijo višje in odlično opravila krstni nastop v nalogi Intermediate I, ki sicer ne šteje za Pokal Alpe Adria, vendar pomeni dobrodošlo pripravo na nastope na mednarodnih tekmovanjih.

Birgit Sauer Fabris je z lipicanskim žrebcem 261 Maestoso Slavina XIX prvič nastopila v najzahtevnejši nalogi Grand Prix: »Zelo sem zadovoljna, da mi je uspelo.

Žrebca sem 'prevzela' od soproga Ladislava Fabrisa, vendar sem potrebovala eno leto treninga, da sva končno prišla skupaj.« Dodaten razlog pa je dejstvo, da je Birgit Sauer Fabris tako izpolnila kvalifikacije za nastop na mednarodnem tekmovanju v dresurnem jahanju CDI, ki se bo že 23. maja začelo v Kobilarni Lipica.

»Vsem trem tekmovalcem iskreno čestitamo, ponosni smo na njihovo prizadevnost, vztrajnost in korektno delo, ki se jim je obrestovalo.

Z veseljem podpiramo mlade tekmovalce, da napredujejo in promovirajo lipicanca v športu, uspešni nastopi v najzahtevnejših nalogah pa ponovno potrjujejo korektno in strokovno pravilno zastavljeno delo Lipiške klasične šole jahanja,« je po zaključku tekmovanja dejal v. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak. Čestitkam sta se pridružila strokovni vodja Kobilarne Lipica mag. Janez Rus in glavni trener Dušan Mezgec.

Zmage v nalogi Grand Prix se je sicer veselila avstrijska tekmovalka Jasmin Jaklic s konjem Insider. V kategoriji S je zmagala Gloria Colombo iz Italije s konjem Liciano, v kategoriji M pa Avstrijka Ulrike Schumi s konjem Dario. Tudi v LM je slavila Avstrijka, in sicer Sylvia Mager s konjem Hurican.

Slovensko himno smo slišali tudi ob razglasitvi rezultatov v uvodni kategoriji A/L, kjer je med jahači, starejšimi od 16 let, te dni vsa tri prva mesta osvojila Mateja Šegregur s konjem Capo di tutti capi. V kategoriji do 16 let si je zmago prijahala mlada avstrijska tekmovalka Hannah Lengauer s konjem Cividale.

Po odličnih rezultatih si bosta Pokal Alpe Adria zapomnili tudi Katjuša Kosmina v kategoriji LM in Ines Fridau Tivadar v kategoriji M. Obe sta osvojili po eno drugo, tretje in četrto mesto, prva s konjem Romantico, druga pa s konjem Desto.

Kvalifikacijsko tekmovanje za Pokal Alpe Adria je sicer v Kobilarno Lipica pritegnilo 63 jahačev s 65 konji iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije, ki se jim je pridružila tudi tekmovalka s Tajske. Naslednje veliko in pomembno tekmovanje v Lipici se bo začelo že 23. maja - to je mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju CDI, ki šteje kot kvalifikacijsko tekmovanje za svetovni pokal.

Sorodni članki

V nedeljo skupaj barvamo lipiške ograje; Vir slike: Kobilarna Lipica

V nedeljo skupaj barvamo lipiške ograje

V nedeljo, 10. in 17. junija, se v Kobilarno Lipica vrača priljubljena akcija barvanja značilnih lipiških belih ograj
preberi več

Tri dni pestrega PiknikFEST dogajanja v Lipici; Vir slike: Mitja Božič, Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Tri dni pestrega PiknikFEST dogajanja v Lipici

Na praznični petek se v Lipici začenja sezona piknikov in zabave za vso družino.000
preberi več

Siglavy Slava XVI; Vir slike: Kobilarna Lipica

Prvorojenemu žrebičku v Kobilarni Lipica je ime Pluto

V Kobilarni Lipica so se razveselili rojstva prvega letošnjega žrebička, malega rjavega Pluta
preberi več

Prost vstop v Kobilarno Lipica in edinstvena predstava na Prešernov dan; Vir slike: Dean Dubokovic

Prost vstop v Kobilarno Lipica in edinstvena predstava na Prešernov dan

Kobilarna Lipica bo na Prešernov dan na široko odprla svoja vrata in obiskovalce povabila, naj pobližje spoznajo čudovite bele lipicance. Zato bo vstop v kobilarno v četrtek, 8. februarja, brezplačen
preberi več

Božični bal v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica/Mediaspeed

Božični bal v Lipici

Na Božičnem balu bodo skupaj nastopili lipicanci iz Lipice in hrvaške državne kobilarne Đakovo
preberi več

Lipicanci navdušili na premieri nove predstave; Vir slike: Kobilarna Lipica

Lipicanci navdušili na premieri nove predstave

Na zelenem posestvu Kobilarne Lipica se je pred več kot 400 leti začela zgodba o ljubezni, ponosu in lepoti
preberi več

Kobilarna Lipica pripravlja novo predstavo; Vir slike: Kobilarna Lipica

Kobilarna Lipica pripravlja novo predstavo

Z okrepljeno trenersko ekipo in prenovo prireditvene jahalnice v Kobilarni Lipica nastaja novo, edinstveno doživetje z belimi lipicanskimi konji, ki bo premierno uprizorjeno v nedeljo, 3. decembra
preberi več

Rekordnih 82 tekmovalcev na Svetovnem prvenstvu v Lipici; Vir slike: Gabriele Boiselle/Kobilarna Lipica

Rekordnih 82 tekmovalcev na Svetovnem prvenstvu v Lipici

Kobilarna Lipica bo od 20. do 24. septembra s ponosom gostila eno največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu - Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017
preberi več

[X]
Informacije o uporabi piškotkov:

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja vam odgovarjajoče različice spletne strani, s katero vam olajšamo njeno uporabo. Spletna stran lahko uporablja tudi piškotke drugih ponudnikov za potrebe oglaševanja.