Kvalifikacijsko tekmovanje za Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju je prineslo odlične rezultate jahačem Kobilarne Lipica

(28.04.2014) Prvo mesto za Mira Dragiča, drugo za Nejo Kogoj in tretje za Birgit Sauer Fabris. Uspešna tekmovalna sezona v Kobilarni Lipica se bo od 23. do 25. maja nadaljevala z mednarodnim tekmovanjem v dresurnem jahanju CDI.

Kvalifikacijsko tekmovanje za Pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju se je včeraj zaključilo s tremi odličnimi rezultati jahačev Kobilarne Lipica. V težkih tekmovalnih razmerah, ki jih je krojilo močno deževje, je Miro Dragič z lipicanskim žrebcem 274 Favory Steaka XX zmagal v nalogi Intermediate I z rezultatom 65,570 odstotka točk.

Drugo mesto v tej nalogi je osvojila Neja Kogoj z lipicanskim žrebcem 315 Conversano Allegra XLVI (64,123 odstotka točk), Birgit Sauer Fabris pa se je veselila tretjega mesta v najzahtevnejši nalogi Grand Prix z lipicanskim žrebcem 261 Maestoso Slavina XIX in rezultatom 64,667 odstotka točk.


Miro Dragič

»Zelo sem zadovoljen. Zaradi dežja so bili pogoji težji, konj je težje tekel,« je pojasnil Miro Dragič, ki je po sobotnem sedmem mestu v nalogi St. Georg včeraj slavil zmago in se že ozrl proti nastopu na finalu Pokala Alpe Adria, ki bo od 29. do 31. avgusta v Lipici.

Neja Kogoj je sobotnemu drugemu mestu v nalogi St. Georges včeraj dodala še drugi mesto v nalogi Intermediate I: »Zelo sem bila zadovoljna, zaradi težkega terena je bilo nekaj napak, sicer pa se je 315 Conversano Allegra XLVI v teh dneh znova izkazal kot zelo zanesljiv partner.«

Oba, Miro Dragič in Neja Kogoj, sta se že lani veselila najvišjih mest na lipiškem tekmovanju za Pokal Alpe Adria. Letos sta več kot uspešno napredovala kategorijo višje in odlično opravila krstni nastop v nalogi Intermediate I, ki sicer ne šteje za Pokal Alpe Adria, vendar pomeni dobrodošlo pripravo na nastope na mednarodnih tekmovanjih.

Birgit Sauer Fabris je z lipicanskim žrebcem 261 Maestoso Slavina XIX prvič nastopila v najzahtevnejši nalogi Grand Prix: »Zelo sem zadovoljna, da mi je uspelo.

Žrebca sem 'prevzela' od soproga Ladislava Fabrisa, vendar sem potrebovala eno leto treninga, da sva končno prišla skupaj.« Dodaten razlog pa je dejstvo, da je Birgit Sauer Fabris tako izpolnila kvalifikacije za nastop na mednarodnem tekmovanju v dresurnem jahanju CDI, ki se bo že 23. maja začelo v Kobilarni Lipica.

»Vsem trem tekmovalcem iskreno čestitamo, ponosni smo na njihovo prizadevnost, vztrajnost in korektno delo, ki se jim je obrestovalo.

Z veseljem podpiramo mlade tekmovalce, da napredujejo in promovirajo lipicanca v športu, uspešni nastopi v najzahtevnejših nalogah pa ponovno potrjujejo korektno in strokovno pravilno zastavljeno delo Lipiške klasične šole jahanja,« je po zaključku tekmovanja dejal v. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak. Čestitkam sta se pridružila strokovni vodja Kobilarne Lipica mag. Janez Rus in glavni trener Dušan Mezgec.

Zmage v nalogi Grand Prix se je sicer veselila avstrijska tekmovalka Jasmin Jaklic s konjem Insider. V kategoriji S je zmagala Gloria Colombo iz Italije s konjem Liciano, v kategoriji M pa Avstrijka Ulrike Schumi s konjem Dario. Tudi v LM je slavila Avstrijka, in sicer Sylvia Mager s konjem Hurican.

Slovensko himno smo slišali tudi ob razglasitvi rezultatov v uvodni kategoriji A/L, kjer je med jahači, starejšimi od 16 let, te dni vsa tri prva mesta osvojila Mateja Šegregur s konjem Capo di tutti capi. V kategoriji do 16 let si je zmago prijahala mlada avstrijska tekmovalka Hannah Lengauer s konjem Cividale.

Po odličnih rezultatih si bosta Pokal Alpe Adria zapomnili tudi Katjuša Kosmina v kategoriji LM in Ines Fridau Tivadar v kategoriji M. Obe sta osvojili po eno drugo, tretje in četrto mesto, prva s konjem Romantico, druga pa s konjem Desto.

Kvalifikacijsko tekmovanje za Pokal Alpe Adria je sicer v Kobilarno Lipica pritegnilo 63 jahačev s 65 konji iz Italije, Avstrije, Hrvaške in Slovenije, ki se jim je pridružila tudi tekmovalka s Tajske. Naslednje veliko in pomembno tekmovanje v Lipici se bo začelo že 23. maja - to je mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju CDI, ki šteje kot kvalifikacijsko tekmovanje za svetovni pokal.

Sorodni članki

Doživite Kresno noč in Pozdrav počitnicam v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica

Doživite Kresno noč in Pozdrav počitnicam v Lipici

Ob zaključku šole čakajo razigrane otroke v Lipici tri posebna doživetja med več kot 300 belimi lipicanci. To so: Kresna noč, Pomežik počitnicam in praznični Pozdrav počitnicam
preberi več

Birgit Fabris Sauer - podelitev nagrad; Vir slike: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Mednarodno tekmovanje v dresurnem jahanju v Lipici

Velika zmagovalka mednarodnega tekmovanja v dresurnem jahanju v Lipici je Rusinja Elena Sidneva, najbolje uvrščena za Slovenijo pa Birgit Fabris Sauer
preberi več

Čudoviti beli lipicanci bodo 2. julija nastopili v spektakularno-eksotični operi Aida, na otvoritvenem večeru 67. Ljubljana Festivala; Vir slike: Ljubljana Festival, Kobilarna Lipica, Mitja Božič

Občudujte bele lipicance v operi Aida na otvoritvi 67. Ljubljana festivala

Čudoviti beli lipicanci bodo 2. julija nastopili v spektakularno-eksotični operi Aida, na otvoritvenem večeru 67. Ljubljana Festivala
preberi več

Dan žena v Kobilarni Lipica - vse vajeti tokrat v ženskih rokah; Vir slike: Dalibor Gregor

Dan žena v Kobilarni Lipica - vse vajeti tokrat v ženskih rokah

Disciplina, moč, čiste in zbrane misli, močan značaj, pogum in vztrajnost so kvalitete uspešnih žensk po vsem svetu
preberi več

Vilinska pravljica o Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Beli lipicanci navdušili na Prešernov dan in razprodali kar dve predstavi Vilinska pravljica o Lipici

Najlepši beli lipicanci so skupaj s plesnima akrobatkama Dano Avguštin in Tjašo Dobravec na Prešernov dan navdušili obiskovalce Kobilarne Lipica
preberi več

Prešernov dan v Lipici; Vir slike: Gorenjski glas

Prešernov dan v Lipici

Doživite Prešernov dan v Lipici z belimi lipicanci, vilinsko pravljico in dih jemajočimi plesnimi akrobacijami zmagovalke šova Slovenija ima talent
preberi več

Lipica

Literarni natečaj za najlepšo pravljico o lipicancu.

Kosovelova knjižnica Sežana in Kobilarna Lipica razpisujeta prvi literarni natečaj za najlepšo pravljico o lipicancu.
preberi več

Začenja se pester niz decembrskih doživetij v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Začenja se pester niz decembrskih doživetij v Lipici

Ta veseli dan kulture s prostim vstopom, miklavževanje z lipicanci in razstava jaslic z vsega sveta
preberi več

[X]
Informacije o uporabi piškotkov:

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja vam odgovarjajoče različice spletne strani, s katero vam olajšamo njeno uporabo. Spletna stran lahko uporablja tudi piškotke drugih ponudnikov za potrebe oglaševanja.