Lipica je po mnenju uporabnikov Tripadvisorja čudovit kraj s čudovitimi konji

(05.08.2015) Kobilarna Lipica je že tretje leto zapored prejela štiri zvezdice in certifikat odličnosti na vodilnem svetovnem turističnem portalu TripAdvisor. Po zaključku kar 5,6 milijona evrov vredne prenove bo Kobilarna Lipica prihodnje leto še bolj privlačna za obiskovalce.

Pogled na čredo lipicanskih kobil z žrebeti in najstarejši hlev s plemenskimi žrebci, pa tudi voden ogled kobilarne in predstava Lipiške klasične šole jahanja so čudovita in nepozabna doživetja, ki obiskovalcem Kobilarne Lipica še dolgo ostanejo v spominu.

 Eden izmed njih, po rodu iz Velike Britanije, je na TripAsdvisorju zapisal: »Lipicanci so lepi, predstava dresurnega jahanja in vožnje vpreg je izjemna. Ogled kobilarne vključuje tudi obisk izpusta, kjer vidite kobile in žrebeta - čudovite živali, in hleve. Ti konji so inteligentni, prijazni in zelo potrpežljivi, ko jih pocrkljate. Vodička je vedela zelo veliko, ogled je bil tako zanimiv, da sem se le s težavo poslovil.«

Renzo Lowe, prav tako iz Velike Britanije, je zapisal: »Močno priporočam obisk. Predstava je izjemna, voden ogled fascinanten. Posestvo je prelepo.« Podobne vtise je dobilo še mnogo obiskovalcev, zato se je Kobilarna Lipica letos že tretje leto zapored uvrstila v ugledno družbo turističnih destinacij, ki so prejele štiri zvezdice in pripadajoč certifikat odličnosti po oceni obiskovalcev TripAdvisorja.

V. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak je ob prejemu štirih zvezdic in certifikata odličnosti poudaril pomen predstavitve na turističnih spletnih portalih: »Uporabniki spleta že dolgo ne iščejo več le informacij, ki jih generirajo turistični ponudniki sami. Najbolj jih zanimajo 'uporabniško generirane' vsebine – to so komentarji, ocene, fotografije in video posnetki. Prav tem vsebinam tudi zaupajo, ko so odločajo o tem, katere turistične znamenitosti bodo obiskali.«

»Kar 88 odstotkov turistov si ogleda uporabniške komentarje, preden rezervira nakup vstopnice ali katere druge turistične storitve. Po nekaterih raziskavah se jih kar polovica odloči na tej podlagi. Kar 97 odstotkov jih zaupa točnosti in verodostojnosti uporabniških komentarjev, zato je prejem štirih zvezdic in certifikata odličnosti za Kobilarno Lipica izrednega pomena,« pojasni dr. Bizjak.

»Štiri zvezdice po oceni uporabnikov TripAdvisorja potrjujejo tudi pravilnost naše usmeritve, da poskrbimo za dvig kakovosti storitev in dobro počutje gostov. Ob izjemnosti črede 350 lipicancev in posestva kobilarne, ki letos praznuje 435. obletnico, je prav to pot do cilja, ki ga želimo doseči v prihodnje, to je do petih zvezdic oziroma najvišje mogoče ocene obiskovalcev portala TripAdvisor,« poudarja dr. Bizjak.

Po zaključku letošnje prenove kobilarne v vrednosti kar 5,6 milijona evrov bosta med poglavitnimi cilji Kobilarne Lipica nadaljnja rast zadovoljstva in števila obiskovalcev. Število obiskovalcev bo tako do leta 2017 z načrtnim in strateško zastavljenim delom na področju marketinga predvidoma doseglo številko 100.000.

K temu bo pripomogla tudi vpeljava mobilne aplikacije za samostojne oglede večine lipiškega posestva. Tako obiskovalci ne bodo več vezani na urnik vodenih ogledov. Individualno se bodo lahko odločali, na katerih predelih posestva bodo preživeli največ časa, saj jim bosta mobilna aplikacija in navigacija to tudi omogočali.


Sorodni članki

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Pomladne novosti v Živalskem vrtu Ljubljana

Pripeljali smo dve novi ogroženi vrsti za ZOO Ljubljana in sicer filipinskega kljunorožca in svinjskega jelena
preberi več

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Letos aprila bo pod okriljem IAVH (mednarodne veterinarske homeopatske organizacije) ter SVHD (sloevnskega veterinarskega homeopatskega društva) Slovenija prvič gostila mednarodni veterinarski homeopatski kongres
preberi več

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

Ponovno lahko svoje otroke razveselite z nepozabnimi zimskimi počitnicami, ki se bodo odvijale vsak dan med 19. - 23.2.2024!
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Strokovno posvetovanje Eno zdravje 2023

Veterinarska fakulteta in Nacionalni inštitut za javno zdravje ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizirata strokovno posvetovanje.
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več