Otroci z manj možnostmi bodo že drugo leto zapored brezplačno taborili v osrčju Kobilarne Lipica

(15.07.2015) V Kobilarni Lipica se bo v nedeljo, 19. julija, začel Poletni počitniški tabor, na katerem bo brezplačno letovalo 12 otrok po izboru Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje.

Kobilarna Lipica bo 12 otrokom omogočila brezplačno udeležbo na taboru v okviru akcije »300 otrok na konja«

 V Kobilarno Lipica bo v nedeljo, 19. julija, prispelo 12 otrok, ki bodo v zelenem osrčju lipiškega posestva preživeli teden dni na Poletnem počitniškem taboru. Tabora se bodo udeležili v okviru akcije »300 otrok na konja«, ki jo Kobilarna Lipica podpira že tretje leto, z željo da bi postala stik s konjem in konjeništvo dostopna vsakemu slovenskemu otroku.

 Pred dvema letoma je skupina 48 otrok po izboru Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje prvič brezplačno obiskala Lipico. Lansko leto so se otroki z manj možnostmi prvič udeležili Poletnega počitniškega tabora in se razveselili pogleda na jutranji odhod črede lipicanskih kobil na pašo, letos pa bosta tabor in druženje z lipicanci teden dni prvič rezervirana samo za otroke s priporočilom Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

 V. d. direktorja Kobilarne Lipica dr. Boštjan Bizjak je prepričan, da lahko kobilarna otrokom z manj možnostmi ponudi izjemno veliko: »Izkušnje lanskega tabora obetajo, da bodo deprivilegirani otroci za teden dni postali privilegirani, saj bodo doživeli Lipico na najlepši in najbolj pristen možen način.

Vsak dan bodo sodelovali bodo pri izpustu črede kobil na pašnike in vodenju lipicancev v izpuste. Spoznavali bodo nego konj, na programu tabora pa bosta tudi priprava na jahanje in jahanje, saj želimo otrokom približati konjeništvo in njegove pozitivne učinke.«

 Med njimi so učenja dela v skupini, razvoj sodelovanja, strpnosti in boljše samopodobe ter spoštovanje sebe in drugih. »Stik s konjem in jahanje pozitivno vplivata na gibalne in psihosocialne funkcije otrok, spodbujata razvoj potencialov in samouresničenja, pa razvoj socialnosti in humanega odnosa. Obenem so ravno otroški programi najboljša naložba v promocijo lipicanca in Kobilarne Lipica,« je v dneh pred začetkom tabora pojasnil dr. Bizjak.

 12 otrok po izboru Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje bo »Šotori Petre naselje - za slovenske otroke« - naselje enega izmed pokroviteljev Poletnega počitniškega tabora v Lipici zapustilo 24. julija.

Vseeno pa se bo v tabor, lociran v osrednjem delu posestva kobilarne, kjer so med mednarodnimi in nacionalnimi konjeniškimi tekmovanji nastanjeni tekmovalci, kmalu vrnil otroški smeh.

 Od 26. do 31. julija in od 16. do 21. avgusta bo Poletni počitniški tabor odprt za vse otroke, stare od osem do osemnajst let, saj je zasnovan tudi kot tržni produkt Kobilarne Lipica, ki otrokom omogoča igrivo in sproščeno raziskovanje vsakdanjega dela s konji lipicanci.

 »Uspeh lanskega, prvega poletnega počitniškega tabora, ki je potekal v dveh tedenskih terminih, nas je prepričal, da letos podaljšamo tabor za teden dni.

V letu, ko Kobilarna Lipica praznuje 435. obletnico, tako izrekamo dobrodošlico trem skupinam otrok z željo, da tabor postane del rednega vsakoletnega poletnega programa Kobilarne Lipica,« pravi dr. Bizjak.

Sorodni članki

V nedeljo skupaj barvamo lipiške ograje; Vir slike: Kobilarna Lipica

V nedeljo skupaj barvamo lipiške ograje

V nedeljo, 10. in 17. junija, se v Kobilarno Lipica vrača priljubljena akcija barvanja značilnih lipiških belih ograj
preberi več

Tri dni pestrega PiknikFEST dogajanja v Lipici; Vir slike: Mitja Božič, Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Tri dni pestrega PiknikFEST dogajanja v Lipici

Na praznični petek se v Lipici začenja sezona piknikov in zabave za vso družino.000
preberi več

Siglavy Slava XVI; Vir slike: Kobilarna Lipica

Prvorojenemu žrebičku v Kobilarni Lipica je ime Pluto

V Kobilarni Lipica so se razveselili rojstva prvega letošnjega žrebička, malega rjavega Pluta
preberi več

Prost vstop v Kobilarno Lipica in edinstvena predstava na Prešernov dan; Vir slike: Dean Dubokovic

Prost vstop v Kobilarno Lipica in edinstvena predstava na Prešernov dan

Kobilarna Lipica bo na Prešernov dan na široko odprla svoja vrata in obiskovalce povabila, naj pobližje spoznajo čudovite bele lipicance. Zato bo vstop v kobilarno v četrtek, 8. februarja, brezplačen
preberi več

Božični bal v Lipici; Vir slike: Kobilarna Lipica/Mediaspeed

Božični bal v Lipici

Na Božičnem balu bodo skupaj nastopili lipicanci iz Lipice in hrvaške državne kobilarne Đakovo
preberi več

Lipicanci navdušili na premieri nove predstave; Vir slike: Kobilarna Lipica

Lipicanci navdušili na premieri nove predstave

Na zelenem posestvu Kobilarne Lipica se je pred več kot 400 leti začela zgodba o ljubezni, ponosu in lepoti
preberi več

Kobilarna Lipica pripravlja novo predstavo; Vir slike: Kobilarna Lipica

Kobilarna Lipica pripravlja novo predstavo

Z okrepljeno trenersko ekipo in prenovo prireditvene jahalnice v Kobilarni Lipica nastaja novo, edinstveno doživetje z belimi lipicanskimi konji, ki bo premierno uprizorjeno v nedeljo, 3. decembra
preberi več

Rekordnih 82 tekmovalcev na Svetovnem prvenstvu v Lipici; Vir slike: Gabriele Boiselle/Kobilarna Lipica

Rekordnih 82 tekmovalcev na Svetovnem prvenstvu v Lipici

Kobilarna Lipica bo od 20. do 24. septembra s ponosom gostila eno največjih in najpomembnejših konjeniških tekmovanj na svetu - Svetovno prvenstvo v vožnji dvovpreg 2017
preberi več

[X]
Informacije o uporabi piškotkov:

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja vam odgovarjajoče različice spletne strani, s katero vam olajšamo njeno uporabo. Spletna stran lahko uporablja tudi piškotke drugih ponudnikov za potrebe oglaševanja.