Veterinarska bolnica Postojna vabi na seminar Šokovna stanja – iz teorije v prakso.

(06.11.2012) Bolnica za živali Postojna v sodelovanju z Veterinarsko Zbornico ponovno vabi na predavanje Marka Pipana, ameriškega specialista urgentne veterinarske medicine, Dipl ACVECC, v petek, 16.11.2012 ob 18.30 uri z naslovom „ŠOKOVNA STANJA - iz teorije v prakso“.

Doktor Marko Pipan, Dipl ACVECC
Doktor Marko Pipan, Dipl ACVECC
V klinični praksi se veterinarji srečujemo s stanji, ki so včasih na videz dramatična, a vseeno s pravočasno in pravo diagnozo in terapijo rešljiva in nasprotno, srečujemo se s stanji, ki ne kažejo na slab izid, a se s kasno ali napačno diagnozo in neustrezno terapijo lahko končajo z najslabšim izidom. Doktor Marko Pipan, Dipl ACVECC nam bo postregel z najnovejšimi koncepti s tega področja.

Marko Pipan je po opravljeni triletni klinični specializaciji v Ameriki in opravljenem strokovnem izpitu pridobil naziv Specialist urgentne in intenzivne medicine malih živali. Njegov življenski izziv je širjenje urgentne in intenzivne medicine v Sloveniji.

Program:

  1. ura: Šokovna stanja - kako do diagnoze v 5 minutah?
  2. ura: Sindrom sistemskega vnetnega odgovora, sepsa, huda sepsa in septični šok
  3. ura: Primeri - torzija zelodca, septicni abdomen, ugrizne rane,perikardialni izliv...

Po predavanju sledi diskusija ob pijači in prigrizku. Prijavite se lahko na [email protected] ali 040 674 600. Kotizacija znaša 30 EUR, za študente 18 EUR. Nakazila morajo biti opravljena najkasneje do 15.11.2012. Prof.dr. Janoš Butinar in njegovi sodelavci vas vljudno vabijo.

Za več informacij si oglejte letak ali obiščite spletno stran Bolnice za živali Postojna na www.ahp.si.

.

Sorodni članki

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Pomladne novosti v Živalskem vrtu Ljubljana

Pripeljali smo dve novi ogroženi vrsti za ZOO Ljubljana in sicer filipinskega kljunorožca in svinjskega jelena
preberi več

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Mednarodni kongres veterinarske homeopatije 2024

Letos aprila bo pod okriljem IAVH (mednarodne veterinarske homeopatske organizacije) ter SVHD (sloevnskega veterinarskega homeopatskega društva) Slovenija prvič gostila mednarodni veterinarski homeopatski kongres
preberi več

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

Predavanje Klinična prehrana psov in mačk

SZVMŽ vas vabi, da se v soboto, 17. februarja, ob 9. uri udeležite spletnega seminarja o klinični prehrani psov in mačk s predavateljico Cecilio Villaverde Haro.
preberi več

ZOO Ljubljana; Vir slike: ZOO Ljubljana

Zimske počitnice v ZOO Ljubljana

Ponovno lahko svoje otroke razveselite z nepozabnimi zimskimi počitnicami, ki se bodo odvijale vsak dan med 19. - 23.2.2024!
preberi več

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah

SZVMŽ vas vabi na izobraževanje za veterinarje z naslovom Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah. Izobraževanje bo potekalo v sredo, 14. februarja, ob 17.uri v Hotelu A, Mala Pirešica 20, Petrovče (AC izvoz Žalec)
preberi več

SZVMŽ Psychovets

Spletni seminar o duševnem zdravju in dobrobiti veterinarjev

SZVMŽ vas vabi, da se v četrtek, 25. januarja, ob 18. uri udeležite spletnega seminarja na temo pomena duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev, s katerim odpirajo letošnjo pestro sezono SZVMŽ izobraževanj
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Strokovno posvetovanje Eno zdravje 2023

Veterinarska fakulteta in Nacionalni inštitut za javno zdravje ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizirata strokovno posvetovanje.
preberi več

SZVMŽ

Anestezijska delavnica SZVMŽ

SZVMŽ vas vabi na anestezijsko delavnico, ki bo potekala v soboto, 2. decembra, v veliki klinicni predavalnici Veterinarske fakultete
preberi več