110. in 111. tradicionalna mednarodna razstava mačk v Ljubljani

(19.02.2014) Felinološko društvo Ljubljana vas obvešča, se da bo v soboto, 1. in v nedeljo, 2. marca v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra na Ižanski cesti 10 v Ljubljani, na mednarodni razstavi mačk, za naziv najlepših potegovale pasemske in domače mačke in mačkoni.

Na ljubljanskih mednarodnih razstavah mačk v dveh razstavnih dneh običajno sodeluje okoli 400 pasemskih mačk in tudi nekaj domačih hišnih muc.

Nekatere pasemske predstavnice so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk tovrstne razstave.

Felinološko društvo Ljubljana Kot večina razstav na vsakoletnem koledarju mednarodne felinološke organizacije Fédération Internationale Féline (FIFe) bosta tudi pri nas potekali dve samostojni razstavi. Prva v soboto in druga v nedeljo.

Večina mačk bo sodelovala oba dni, nekatere pa le v soboto oziroma v nedeljo, kar pomeni, da bo tudi tekmovalna konkurenca nekoliko drugačna.

Na razstavi bodo prisotne tudi mačke iz Slovenije, ki so si v minulem letu priborile naziv zmagovalk v posameznih kategorijah in dosegajo zelo dobre rezultate tudi v tujini.

Kdaj je najprimernejši čas za obisk razstave? Za to se mora sleherni odločiti glede na svoj interes in pričakovanja.

Začetek obeh razstav bo ob 10.00 uri, takrat se namreč prične večurno ocenjevanje mačk po posameznih kategorijah in vzporedno izbor najlepših muc za končno popoldansko tekmovanje (t. i. nominacije) in BIV (Best in variety), tekmovanje najlepših muc v posamezni barvi.

V tem času razstavljalci predvsem bolj ali manj potrpežljivo čakajo, kdaj bodo njihovi mačkoni in mačice prišle na vrsto za oceno, kar pomeni, da je to idealen čas za ogled njihovih varovank, ter pogovore z njihovimi skrbniki o posameznih pasmah, fizičnih in karakternih značilnostih, skrbi zanje ipd.

V soboto, 1. marca ob 15.00, bodo podeljena priznanja za tri najlepše dekorirane razstavne kletke po izboru obiskovalcev (letos pustno obarvane). Ob 16.00 pa začetek tekmovanja za nazive BIS (Best in show, najlepša muca v posamezni kategoriji).

Izbere se najlepšega odraslega aktivnega samca in samico, najlepšega kastriranega samca in samico, ter najlepšega mladiča v starostnem razredu od 7 – 10 mesecev in še mladička v starostnem razredu od 4 – 7 mesecev, v vsaki od štirih tekmovalnih kategorij.

V nedeljo 2. marca bo prav tako ob 15.00 uri podelitev priznanj za tri najlepše mačke po izboru obiskovalcev. Končno odločanje o najlepših mucah v posameznih kategorijah in na celotni razstavi pa se bo začelo, tako kot v soboto, ob 16.00 uri. Ta čas je torej bolj napet in primeren predvsem za obiskovalce, ki jih zanima samo tekmovanje.

Oba dneva bodo prisotne mačke ocenjevali mednarodni sodniki: g. V.Saarela iz Finske, g. M.Kabina iz Češke, g. J.Billing iz Danske, ga. B.Elian iz Romunije in g. S.Pruchniak iz Poljske.

Na razstavi bodo znova, brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, prav tako pa bomo, tako kot do sedaj, k predstavitvi, za brezdomne mačke nadvse pomembnega dela, povabili tudi društva za zaščito in varstvo živali. Otroci pa so prav posebej vabljeni, da svoje vtise izrazijo z risbicami v risalnem kotičku.

Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani felinološkega društva Ljubljana: www.fd-ljubljana.si

Sorodni članki

Izjemno uspešen prvi seminar – Laboklin akademija na Hrvaškem!

Izjemno uspešen prvi seminar – Laboklin akademija na Hrvaškem!

Laboklin akademija je na Hrvaškem prvič organizirala strokovni seminar
preberi več

Tačka trgovina & veterina

Strokovno srečanje Osnove ultrazvoka in ultrazvočni pregled trebušne votline.

Podjetji Prah izobraževalni center, Rogaška Slatina in Tačka trgovina & veterina organizirata strokovno srečanje za veterinarje v marcu 2019
preberi več

Veterinarska zbornica

Letno srečanje Komisije za zdravstveno varstvo kopitarjev

Sekcija veterinarjev praktikov, Komisija za zdravstveno varstvo kopitarjev vabi vse člane Komisije za zdravstveno varstvo kopitarjev in ostale zainteresirane na letno srečanje Komisije
preberi več

Strokovni seminar o krvodajalstvu in transfuziologiji v veterinarski medicini

Strokovni seminar o krvodajalstvu in transfuziologiji v veterinarski medicini

Melisa veterina d.o.o. vabi kolege veterinarje, da se dan po valentinovem, v petek, 15. februarja 2019,  dobimo v gostišču Grof na Vranskem, in nekaj uric preživimo strokovno koristno in družabno učinkovito, v prijetnem vzdušju, skupaj
preberi več

Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani

Seminar Feline reproduction / neonatology

V okviru Centra za podiplomski študij in permanentno izobraževanje Veterinarske fakultete vas vabimo, da se udeležite seminarja Feline reproduction/neonatology
preberi več

Strokovno posvetovanje "Eno zdravje"

Strokovno posvetovanje „Eno zdravje“

Nacionalni inštitut za javno zdravje skupaj z Veterinarsko fakulteto Univerze v Ljubljani ob svetovnem dnevu Eno zdravje organizira strokovno posvetovanje, ki bo dne 7. novembra 2018 na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.
preberi več

Veterinary Orthopedic & Neurology Group

VOG seminar v Zrečah

VOG (Veterinary Orthopedic & Neurology Group) organizira seminar z naslovom Round table: small animal traumatology v Termah Zreče
preberi več

Slovensko bujatrično društvo

Slovensko bujatrično društvo vabi na strokovno ekskurzijo

Slovensko bujatrično društvo 23. in 24. 11. 2018 organizira strokovno ekskurzijo v Italijo
preberi več

Znanost

novice

mednarodno

29.08.


[X]
Informacije o uporabi piškotkov:

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja vam odgovarjajoče različice spletne strani, s katero vam olajšamo njeno uporabo. Spletna stran lahko uporablja tudi piškotke drugih ponudnikov za potrebe oglaševanja.