V Sloveniji ustanovljena prva študentska sekcija Evropskega združenja veterinarskih stomatologov (SCEVDS)

(10.11.2014) Predstavniki Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani so ustanovili sekcijo predvsem z namenom razvoja na področju veterinarske stomatologije med študenti veterine. 

Na Veterinarski fakulteti v Ljubljani so ustanovili prvo študentsko sekcijo Evropskega združenja veterinarskih stomatologov (SCEVDS).

EVDS Namen društva je prispevati k razvoju na področju veterinarske stomatologije med študenti veterinarske medicine predvsem z izvajanjem dodatnih teoretičnih in praktičnih usposabljanj s področja. Vse študente in zaposlene vabijo tudi na ustanovni dogodek, ki bo v četrtek, 11.12.2014 ob 16. uri v veliki klinični predavalnici.

Program:

  • 16.00 – 16.15: uvodni nagovor (Mitja Miklavčič)
  • 16.15 – 16.30: predstavitev Evropskega združenja veterinarskih stomatologov (EVDS) (Hedvig Armerén, podpredsednica EVDS)
  • 16.30 – 17.30: kratka predstavitev stomatologije na KKMŽ in predavanje “Veterinary dentistry and oral surgery: after a detailed oral exam” (Ana Nemec)
  • 17.30 – 18.00: volitve v organe društva SCEVDS
  • 18.00 – 19.00: razprava in druženje

Na dogodku bo možna včlanitev v društvo SCEVDS, ni pa pogoj za udeležbo na predavanjih SCEVDS.

Lepo vabljeni!


Sorodni članki

Posegi v ustni votlini na zavestnih mačkah in psih

Posegi v ustni votlini na zavestnih mačkah in psih

Bolezni ustne votline (vključno z boleznimi zob in parodontalno boleznijo) predstavljajo pogost in pomemben zdravstveni problem pri živalih v Evropi
preberi več

Brook A. Niemiec DVM, DAVDC, DEVDC, FAVD; Vir slike: WSAVA

Nove smernice WSAVA bodo začrtale standarde veterinarski stomatologiji po vsem svetu

Nove smernice, ki jih pripravlja organizacija WSAVA (World Small Animal Veterinary Association), bodo zvišale standard veterinarske stomatologije na svetovni ravni, saj bodo odpravile ključne pomanjkljivosti pri izobraževanju in zvišale nivo veterinarske nege hišnih živali
preberi več

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih

Brezplačni specialistični pregledi ustne votline in zob pri delovnih psih

Zdrava ustna votlina za odlične delovne rezultate! Leto je naokrog in na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete bodo v juliju ponovno izvajali program brezplačnih specialističnih pregledov ustne votline in zob pri delovnih psih
preberi več

SCEVDS vabi na predavanja dr. Cedrica Tutta

SCEVDS vabi na predavanja dr. Cedrica Tutta

Doc. dr. Ana Nemec, dr.vet.med, DipAVDC v imenu študentske sekcije EVDS vabi na predavanja dr. Cedrica Tutta
preberi več

Veterinary Dentistry and Oromaxillofacial Surgery

Nova znanstvena spletna revija s področja veterinarske medicine

Spletno mesto Frontiers je spletni založnik odprtega tipa, preko katerega lahko dostopate do strokovnih člankov in aktualnih raziskav s področja veterinarske medicine
preberi več

Prvo srečanje z uvodnimi predavanji SCEVDS

Prvo srečanje z uvodnimi predavanji SCEVDS

V četrtek, 11.12.2014, se je pod vodstvom veterinarske stomatologinje doc. dr. Ane Nemec, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk, Dipl. AVDC, EVDC, prvič srečala študentska sekcija EVDS (Evropskega združenja veterinarskih stomatologov).
preberi več

Zlomljeni zobje bolijo – tudi vašega psa!; Vir slike: Ana Nemec

Zlomljeni zobje bolijo – tudi vašega psa!

Klinika za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani vas in vaše ljubljenčke vabi k vključitvi v klinično študijo, v kateri preučujejo bakterije, ki se naselijo v zlomljene zobe
preberi več

Ugodno: čiščenje zobnih oblog pri psu; Vir slike: Katerina Tomsič

Ugodno: čiščenje zobnih oblog pri psu

Klinika za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete v Ljubljani vas vabi k sodelovanju v raziskavi o vplivu anestezije na oksidativni stres pri psih.
preberi več

[X]
Informacije o uporabi piškotkov:

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja vam odgovarjajoče različice spletne strani, s katero vam olajšamo njeno uporabo. Spletna stran lahko uporablja tudi piškotke drugih ponudnikov za potrebe oglaševanja.