EVECCS Congress 2013

(28.01.2013) 12. Congress of the European Veterinary Emergency and Critical Care (EVECCS – Evropsko združenje za veterinarsko urgenco in intenzvno nego) se bo letos odvijal v danskem Kopenhagnu od 31. maja do 2 junija 2013. Predkongresni dan je 30. maj 2013.

Univerza v Kopenhagnu je ponosna gostiteljica 12. kongresa EVECCS. Dogajanje se bo odvijalo na Fakulteti za zdravje in medicinske znanosti (The Marble Hall, Faculty of Health and Medical Sciences, Thorvaldsensvej 40, DK-1871 Frederiksberg (Kopenhagen), Danska). 


Za izpolnjevanje svoje misije (www.eveccs.org/organisation/mission-statement/) organizira EVECCS vsakoletni kongres, s katerim spodbuja izobraževanje, razvoj in praktično uporabo urgentne veterinarske medicine in intenzivne nege v evropskem prostoru.

Glavna tema letošnjega kongresa EVECCS 2013 je „There will be blood“. Temeljil bo namreč na kardiovaskularnem sistemu z osredotočenjem na hemostazi, vnetju in kardiologiji, vsekakor pa bodo pokrita tudi področja hematoloških parazitarnih obolenj, respiratornih bolezni, uporabe biomarkerjev, neonatologije in anestezije. 

O letošnji osrednji temi bodo predavali številni znani mednarodi in lokalni predavatelji, ki bodo z udeleženci delili tudi svoje praktične izkušnje in najnovejša raziskovalna dognanja s svojih področij dela. Obdelano bo tako področje malih živali kot kopitarjev.

Izplača se udeležiti tudi predkongresnega dneva z naslovom „Catastrophies after dark – when things go wrong in the ICU “, kjer bodo strokovnjaki z udeleženci delili svoja mnenja in izkušnje o posebej zahtevnih pacientih na podlagi izbranih kliničnih primerov.

Spremljevalni družabni program vključuje otvoritveno in zaključno zabavo ter gala večerjo na „najbolj divjem prizorišču Kopenhagna“.  

Celoten program in vse dodatne informacije boste našli na povezavi www.eveccs2013.org

 

Sorodni članki

Kongres EERVC 2017

Kongres EERVC 2017

Letošnji kongres EERVC (Eastern European Regional Veterinary Conference) se bo odvijal med 19. in 21. oktobrom 2017 v Bukarešti, s predkongresnim dnevom 18.10.2017
preberi več

ARAE 2017

Antibiotična rezistenca pri živalih in v okolju

Pogosta uporaba anibiotikov v humani in veterinarski medicini vodi do pojava odpornosti mikrobov na različne antibiotične učinkovine
preberi več

ÖGVH

Avstrijsko veterinarsko homeopatsko društvo vabi na kongres 2017

Društvo ÖGVH (Österreichische Gesellschaft für Veterinärhomöopathie) vabi na kongres, ki se bo odvijal med 22. in 24. septembrom v Celovcu
preberi več

Evropski veterinarski dermatološki kongres ESVD-ECVD 2017

Evropski veterinarski dermatološki kongres ESVD-ECVD 2017

Med 7. in 9. septembrom 2017 se bo letošnji ESVD-ECVD kongres odvijal v švicarski Lozani
preberi več

Prvi mednarodni King Cobra simpozij 2017

Prvi mednarodni King Cobra simpozij 2017

Med 6. in 7. oktobrom 2017 bosta organizaciji Herpetofauna Foundation z Nizozemske in Edupet Education organizirali čisto prvi mednarodni simpozij o eni najbolj strupenih kač na svetu
preberi več

11. Chinese Veterinary Medicine seminar v Švici

11. Chinese Veterinary Medicine seminar v Švici

Kitajska prehranska terapija za zdravljenje organskih sistemov in tonična kitajska zelišča – 18. in 19. marec 2017 v mestu Arlesheim v Švici
preberi več

Animalicum Bregenz 2017

Animalicum Bregenz 2017: Mačka, kdo si?

Prvi kongres "Animalicum" se bo odvijal med 24. In 25. Marcem 2017 v avstrijskem mestu Bregenz. Osnovna tema kongresa je vprašanje: Mačka, kdo si?
preberi več

[X]
Informacije o uporabi piškotkov:

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja vam odgovarjajoče različice spletne strani, s katero vam olajšamo njeno uporabo. Spletna stran lahko uporablja tudi piškotke drugih ponudnikov za potrebe oglaševanja.